Gıda Teknolojisi Programı


Gıda Teknolojisi Programında, Gıda sanayinin her alanında çalışabilecek nitelikli ara insan gücü/gıda teknikeri yetiştirme amaçlanıp; öğrencilere araştırma - geliştirme, kimyasal analizler, mikrobiyolojik analizler, fermentatif ürün üretimi, hijyen ve sanitasyon... konularında gerekli bilgi, eğitim verilmektedir. Program mezunlarına Ön Lisans Diploması ve Gıda Teknikeri unvanı verilmektedir. 

Gıda Teknikerlerinin Çalışma Alanları
Hububatlar ve Baklagiller, İçme Suyu, Meyve ve Sebze Ürünleri, Pastacılık Ürünleri ve Hammaddeleri, Su Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Şeker ve Şekerli Ürünler, Un ve Unlu Mamuller, Yağlar ve Yağlı Tohumlar, Alkollü İçecekler,   Alkolsüz İçecekler, Baharatlar, Bal, Bebek Mamaları ve Ek Besinleri, Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri, Çerezler ve Kuruyemiş, Et ve Et Ürünleri, Gıda Katkı Maddeleri…

Gıda Teknikerlerinin Gıda Endüstrisinde Çalışabilecekleri Pozisyonlar
Üretim, Kalite Kontrol, Araştırma Geliştirme, Satış Pazarlama, Proses Tasarımı, İşletme Yönetimi

Mesleki ve Teknik Eğitimde İlerleme
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavını kazanırlarsa,  Gıda Mühendisliği,  Beslenme-Diyetisyenlik, Kimya, Biyokimya, Ziraat Fakültesine dikey geçiş yapabilirler. 

Akademik Personel 
Yrd. Doç. Dr. Cafer AKYÜREK
Öğr.Gör.Dr. N.Mustafa NİZAMLIOĞLU
Öğr.Gör.Dr. Süleyman GÖKMEN